FEDE koster samfundet milliarder

”Nu gider jeg ikke flere indlæg i dag”, tænkte jeg og tændte for TV’et. Elsker at læse nyhederne på tekst tv og faldt over en nyhed med denne overskrift: ” FEDE koster samfundet milliarder”… What? Jeg har da lidt mave :), men selvom denne uforskammede overskrift ikke er nogen uforskammethed overfor mig, blev jeg alligevel lidt bitter.

Kunne DR ikke få plads til at skrive ”Overvægtige” på én linie og måske derfor valgte at skrive ”Fede”? Det er da frækhed så det gør ondt.

INGEN overvægtige mennesker har bevidst valgt at være overvægtige. Nogle har selvtillid nok til at elske deres udseende. Men det er jo ikke nogen hemmelighed at fedme er sundhedsskadeligt og kan forårsage alvorlige hjertesygdomme, blodprop og jeg ved ikke hvad. Så jeg tvivler stærkt på, at overvægtige bare trækker på smilebåndet og zapper videre til næste nyhed.

Fleste overvægtige personer kæmper en hård kamp til hverdag. Lavt selvværd, mobning og ikke mindst sundhedsproblemer. Og jeg synes personligt ikke at en velset TV kanal som DR kan være bekendt at have en overskrift, der betegner de overvægtige som ”de fede”… Fyyy DR!!!

Nyheden fortæller om hvor meget manglende motion og dårlig kost hos overvægtige koster samfundet milliarder af kroner. Arbejdsmarkedet må bøde for størstedelen af disse omkostninger pga. sygefravær og fordi flere må stoppe tidligere på arbejdsmarkedet.


Ja, man burde dyrke motion og have bedre kostvaner, men arbejdsmarkedet og vores skattepenge bliver brugt på mange flere og MERE ligegyldige ting end overvægt. Bl.a. politikernes dyre valgkampagner, dyre restaurantbesøg og ikke mindst noget jeg personligt har været vidne til: KÆMPE luksus biler i millionklassen. Politikerne kan, efter min mening, have nemmere ved at køre i mindre luksuriøse biler, end overvægtige personer kan ændre kostvaner, dyrke motion og være end mindre belastning for dansk økonomi.

Om vi vil det eller ej, så er vi et velfærdssamfund. Vi SKAL og er FORPLIGTET til at tage os af de svage i samfundet. Om denne svaghed har en karakter af overvægt, sygdom, en anden hudfarve eller alder er underordnet. Vi bliver nødt til at leve op til hvad vi står for.

Jeg synes bare det er frækt at kalde overvægtige for FEDE. Ikke særlig pænt, DR…. FY siger jeg bare… FY!!

Læs nyheden her: DR.dk

William Atak