Salg er håndværk

Salg er håndværk

Salg kan sammenlignes med et håndværkerjob. At mestre salg kræver hårdt arbejde, mest psykisk men også fysisk. Nogle sælgere har en lærlingeperiode på blot et par dage, andre sælgere på flere år. Den store forskel på salg og et håndværkerjob er dog at man faktisk ALDRIG bliver mester indenfor salg. Salg er netop en sjov og spændende beskæftigelse da man netop aldrig stopper med at lære. Hver dag møder / taler vi med nye kunder / personligheder og hver dag stilles vi for nye udfordringer.

Når en eller flere håndværkere skal bygge et hus, starter man med at grave ud (tror jeg :)) og slutter med at skrue de sidste hylder på plads. Ved salg ”graver man ud” ved nøjagtig og grundig forberedelse inden førstekontakten til kunden. Den sidste hylde er lig med en underskrift på ordren fra kunden. Rengøring efter håndværkerne kan man sammenligne med opfølgning på det aftalte, så vi har en tilfreds kunde.Håndværkere skal mure stabilt og solidt op, så ”de fire vægge” kan bære taget. Misses nogle mursten, kan muren slå revner. Sådan er det også med salg. Bygger vi ikke en solid og tillidsfuld dialog op med kunden, slår den fejl. Vi får ikke ordren, og må rive huset ned for at bygge op forfra. Er ejeren af grunden utilfreds, vil de finde nye håndværkere. Vores kunde har nu ikke lyst til at handle med os længere.

Nu vil jeg ikke ud i flere sammenligninger, da jeg tror, at I har forstået min pointe 🙂

Læs Forberedelse inden salgskontakt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *