Salg er Kunst

I mine øjne er salg kunst. En dygtig sælger forbereder sig lige så grundigt som en kunstner, har gjort sig nøje overvejelser og i salgsøjeblikket bruger sælgeren alle de værktøjer og erfaringer, der er skabt gennem tidens løb.

Produktet er sælgerens værktøj, kunden er lærredet og selve salget, der ender med en underskrift/ordre er kunstværket. Der lægges enorme kræfter, energi og ikke mindst en masse viden. Salgsarbejdet former sig løbende under samtalen, hvortil sælgeren tilpasser sig omgivelserne og retningen, for at skabe det bedste salg.

Sådan arbejder mange kunstnere også. Nogle kunstnere har ikke gjort sig nogle bemærkelsesværdige tanker før de begynder på udformning af kunstværket. Sådan er det også med nogle sælgere. Sælgeren har (eller bør) naturligvis en kendskab til kunden inden man træder ind ad døren. Men en del sælgere (inklusiv undertegnede) tager udfordringerne under selve samtalen. Jeg er af den holdning, at for meget forberedelse også tager lidt af det sjove og spændende ved salget og samtalen.
Andre kunstnere har tænkt i lange baner og har forberedt sig inden de begynder på at udforme kunstværket. Det gør en del sælgere også. Der er bestemt intet galt i det, faktisk tværtimod. For ingen sælgere er ens (Det samme med kunstnere) og alle har deres egen fremgangsmåde. Sælgeren har forberedt sig grundigt og grundig forberedelse er denne type sælgers bedste værktøj.En dygtig sælger formår at vende en kundes indvendinger til positive oplevelser, dækker kundens behov med sit produkt og skaber interesse. Det er en proces, der kræver en kunstner, der elsker sit arbejde. Derfor er salg i mine øjne kunst.

William Atak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *