Salg & Motivation

Et salgsjob kender ikke til dårlige dage og har ikke ondt af dig. En sælger skal skabe resultater alle 37 timer om ugen og gerne mere til. Da det ikke ligger til den menneskelige natur at være på sit højeste når man vil og hvor man vil, kan en sælger af og til ikke undgå at have små og store nedture.For at kunne komme helskindet igennem en salgsdag, salgsperiode, ting der driller på arbejdspladsen eller på vej ud til kunden, sure kunder osv., er det vigtigt at en sælger kan motivere sig selv eller bruge forskellige motivationsmetoder / motivationsteknikker. Derudover er det vigtigt at en sælger ved præcis hvad der skal der til for at motivationen op på højt gear igen. For resultaterne skal skabes, når man er sælger.

Der ligger naturligvis også et stort ansvar hos arbejdsgiveren/salgschefen og omstændighederne på arbejdspladsen i form af arbejdsmiljø, løn, provision og bonus, personalegoder, arrangementer og ikke mindst have en god føling med klimaet blandt medarbejderne generelt og i salgsteamet.

Personligt synes jeg at løsningen med en sælgende salgschef er en meget dårlig løsning, da salgschefen ikke kan have nok fokus på sine sælgere. Salg er nok den branche hvor demotivation efterhånden er blevet en udbredt og smitsom sygdom. I mindre virksomheder er der desværre ikke økonomi til at have en salgschef/supervisor der udelukkende tager sig af sælgernes interesser. I sådan et tilfælde kræver det endnu mere for den ansvarlige, at kunne adskille salget fra god ledelse, der kræver meget opmærksomhed.

Læs Salg – Motivationsteknikker

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *