Hvordan bliver jeg en dygtig sælger?

Dette spørgsmål er meget svært, nærmere umuligt at svare på. Der er mange forhold man skal tage til efterretning, hvis man ønsker at blive en dygtig sælger, men først og fremmest er det den enkelte sælger, det handler om. Hvordan sælgeren lærer af de oplevelser og erfaringer man gør sig gennem tiden.

Salg kræver vedholdenhed, mod og stort ansvar. Derfor er det vigtigt, at man ikke lader privatlivet påvirke arbejdsdagen. En dygtig sælger kan lukke alle negative følelser af, når han/hun møder på arbejde. Salg er som at spille teater. En sælger skal hver dag og endda op til flere gange dagligt, påtage sig en ny rolle. Og for at skabe succes, skal sælgeren spille Oscar-nomineret skuespil.

Skuespil må bestemt ikke misforstås, da det let kan misfortolkes som løgn og bedrageri. En sælger må og skal aldrig lyve, og være sig selv så vidt muligt. En hvid løgn hist og her er tilladt i salg. Et eksempel kunne være, hvis sælgeren besøger en garnforretning og måske ingen interesse har i garn, strik, hækling osv. Her er det tilladt at sige: ”Sikke en hyggelig forretning du har her, Gerda”. Denne slags søde komplimenter bryder isen, da en sælger ikke kan undgå at blive set som ”personen der vil have mine penge”. Et andet eksempel er f.eks. at vise forståelse for kundens indvending, selvom sælgeren ikke er enig og derefter behandle indvendingen.

En dygtig sælger formår at tilpasse sig enhver situation på bedste vis; om det siger én noget eller ej.