Salg & Coaching

Salgscoaching er et meget vidt begreb. I bund og grund er salgscoaching udvikling af sælgernes personlighed i forhold til salg. Salgscoaching bruges i dag af mange virksomheder i Danmark. Dog synes jeg at jeg vil gå lidt mere i dybden omkring begrebet (salgs)coaching.


Coaching er personlig udvikling af enkelte personer indenfor bestemte områder. Udover salgscoaching, vælger mange personer i dag at blive coachet for at opnå en bedre tilværelse i hverdagen eller på arbejdspladsen. Coaching er en metode der kan bruges af alle type mennesker, fra den nedtrykte, der har brug for nye indgangsvinkler til livshåndtering; til forretningsmanden der er på sit højeste, men gerne vil undgå at gå ned med stress. Der er utallige grunde til hvorfor vi vælger coaching og det er en effektiv måde at komme til bunds med forskellige problemstillinger.

Når det er sagt, så er min holdning til coaching, at det er personligt. Salgscoaching af flere personer på én gang er ikke salgscoaching, men salgsundervisning. I dag bliver begrebet salgscoaching brugt som et vidt begreb, når der undervises i salg, salgsteknikker osv. Men det er i mine øjne forkert. Salgscoaching kan have en samlet intro og evaluering af et helt hold, men for at opnå effektivitet af salgscoaching, skal coachen i dybde med den enkelte sælger, dennes problemstillinger og de barrierer der skal brydes for at skabe bedre og effektive salgsresultater.

William Atak

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.