Salg & Stress

Salg & Stress

Et salgsjob kan være meget stressende og kræver en stærk person og personlighed, fysisk og mentalt. En sælger er under pres for at nå budget, opkald, møder, afslutninger, klager m.m. Oftest er årsager til stress i et salgsjob mentalt pres og psykisk overbelastning.

En typisk sælger, den der elsker sit arbejde, vil eller kan ikke erkende stress, da en psykisk hård arbejdsdag som regel er drivkraften for en sælger. Tit indser en sælger at han/hun lider af stress når salget ikke går særlig godt. Først dér får hjernen lov til at reagere på de stresssignaler kroppen sender, opdage symptomerne og erkende situationen. En stresset sælger, der endnu ikke har opdaget at han/hun lider af stress, er typisk DEN sælger der virker mest glad for sit arbejde, der skaber de bedste resultater og arbejder flest timer.Da sælgere er meget udsatte for stress og at salgsjobbets karakter desværre ikke tillader at opdage stresssymptomer i tide, ligger der et stort ansvar på arbejdsgiveren / salgschefen. Der er dog meget lidt fokus på stress i salgsafdelingerne, da en typisk leder naturligvis ikke vil, kan eller har lyst til at de bedste sælgere skal bryde deres mønster, når det går så godt med salget.

Der ligger et meget stort ansvar på cheferne, da sælgeren desværre kan risikere at forlade arbejdspladsen for en længere periode pga. stress, hvis ikke for evigt. Derfor handler det om at opdage symptomer på stress hos sælgeren i god tid. På kort sigt kan det betyde mindre salg, men på lang sigt er det en “god investering”.

Jeg vil samtidig råde samtlige virksomheder, med eller uden en salgsafdeling, at have en stresspolitik på arbejdspladsen.

Læs mere om stresswww.StressTerapi.dk

William Atak

One comment

 1. Tak for nogle gode synspunkter, der efter min mening er mere end almindelig vigtige.

  Jeg har været sælger hele mit liv, og denne branche har vist sig rigtig farlig for rigtig mange.

  En unormal stor andel får både alkohol- og stofproblemer.

  Forleden talte jeg med en tidligere kollega, og det viste sig at over halvdelen af vore tidligere kollegaer var bukket under for stress relaterede sygdomme, alkohol- eller stofmisbrug.

  Salgsjob er ikke for tøsedrenge.

  Mange venlige tanker
  Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *