Hård eller mild dom!?

Dette indlæg bliver lidt kort, da det blot er en undren over straffeloven i Danmark. Jeg har svært ved at vurdere om straffen for nogle forbrydelser er for mild og for andre forbrydelser for hård.

Jeg læste at chatkonsulenten Rudi Frederiksen fik en dom på 30 dages fængsel for at krænke og udnytte unge piger seksuelt. Og et par dage efter læste jeg om en vandpibetobak smugler, der fik et halvt års fængsel, 565.000 kr. i bøde og udvisning af Danmark.

Den ene forbrydelse vedrører flere unge piger, der højst sandsynligt giver varige mén i større grad resten af livet. Det handler om mennesker, psykisk traume og en forringet livskvalitet.


Den anden forbrydelse handler udelukkende om økonomi og er smugling af en tilladt vare i Danmark. Her kan jeg godt forstå størrelsen af bøden, da smuglere giver statskassen et minus. Men halvt års fængsel?

Er et menneske, i Rudi Frederiksens sag flere mennesker, ikke mere værd? Jeg undrer mig bare.

One comment

  1. Ja, hvad sker der lige.

    Det er fuldkommen vanvittigt, men var det ikke i også den dom, hvor dommeren sagde, at en ting er hvad loven siger, en anden er retfærdighed og jura er jo som vi ved ikke nødvendigvis retfærdig.

    En anden sag er urmageren, som forsvare sig mod røvere, det er spændende hvad afgørelsen i den sag bliver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *