Salg & Ordrebekræftelse

Mange sælgere begår en banal fejl og kalder en ordrebekræftelse for en ”ordrebekræftigelse”. Det ord findes slet ikke. Og selv erfarne sælgere begår denne fejl. For ikke at vores kunde skal få en dårlig oplevelse, er det vigtigt at vi bruger korrekt dansk, især ved et ord som ”ordrebekræftelse” der benyttes meget både mundtligt og skriftligt.

En ordrebekræftelse sendes til kunden, når vores tilbud er godkendt. Det er i princippet ikke nødvendigt at have en underskrift på ordrebekræftelsen, da vi i Danmark ser en mundtlig aftale som bindende, lige så vel som en skriftlig aftale. På sin vis er en ordrebekræftelse heller ikke nødvendig, men jeg vil anbefale alle sælgere at sende en ordrebekræftelse, samt at få en underskrift på denne, for ikke at komme ud i uenighed med kunden senere i forløbet. En god ide er at have din egen underskrift på inden du sender ordrebekræftelsen, for derefter at bede om kundens underskrift. Send ordrebekræftelsen i to eksemplarer, hvor kunden beholder den ene og returnerer den anden.

En ordrebekræftelse skal indeholde det aftalte til punkt og prikke. Hverken mere eller mindre. Derudover er det nødvendigt at have forretningsbetingelser med, såsom betalingsbetingelser, annullering, levering, forløb m.m.

Nogle sælgere (pistolsælgere) glemmer at oplyse små, men vigtige detaljer, kunder sætter vægt på. Derfor er en ordrebekræftelse med til at få misforståelser af vejen. Husk at der helst ikke må være betydelig forskel mellem tilbuddet og ordrebekræftelsen.

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *