Bannerdesign

Bannerdesign

Igennem de sidste par år har jeg beskæftiget mig med bannerdesign. Det er bannere til internet-brug, det vil sige et webbanner, og ikke store bannere der hænger på stilladser og den slags.En del både små og store virksomheder får designet deres bannere for at ramme den store målgruppe af internetbrugere. Internettet er en del af de fleste menneskers hverdag og bannerreklamer er (kan være) en billig måde at køre en fornuftig reklamekampagne på. De fleste store virksomheder har i dag taget internettet med i deres marketingplan sideløbende med printkampagner, outdoor, TV, radio m.m.

Internettet er kommet for at blive, ikke mindst vælte printmediet af pinden. Derfor ser vi netop i dag de største printmedier fokusere mere og mere på at flytte deres medie på internettet. En helt ny og smart nyhedsportal Jyllands-Posten blev for nylig lanceret. Den nye portal hedder JP2 – Fremtidens avis (Citat fra JP2.dk: Kombinerer læsevenligheden fra papiravisen med fordelene fra den digitale verden).

For at vende tilbage til brugen af online medier i forbindelse med marketingkampagner, så er der ingen tvivl om at de største virksomheder bruger milliarder på at brande sig selv på internettet. Derfor er bannerdesign branchen voksende, da der hele tiden skal designes nye bannere til nye kampagner.Â

For mindre end et par år siden udgjorde gif-bannere stadig en stor del af bannermaterialet. I dag er et flashbanner det foretrukne, da flasheffekter, som altid, skaber et mere professionelt flow i banneret (reklamematerialet) end et GIF banner, der er skift mellem statiske billeder.

Nogle mente også at et flashbanner gjorde hjemmesidens load langsommere. Det passer ikke, så længe størrelsen af banneret (KB) holdes lavt. Derfor er det vigtigt, at budskabet i banneret via tekst, billeder og logo skæres så langt ned som muligt. Jeg oplever tit, når jeg skal designe et banner, at kunden naturligvis gerne vil have en masse tekst og billeder med. Den går bare desværre ikke. Se FDIM’s oversigt over bannerformater og vægt.

Her kan du se mine bannerdesign referencer og selvfølgelig mere end velkommen til at kontakte mig, hvis du skal have designet et banner.

Besøg os på BannerSalg.dk og se også vores webdesign referencer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *