Møntsamling – Gode links til møntsamlere

At samle på mønter er en fantastisk oplevelse kun møntsamlere kender til. Jeg har samlet på mønter siden 1986 og selvom min travle hverdag begrænser den tid jeg har til det, er det stadig en lidenskab uden lige.

Generel info:
Den Kgl. Mønt:
– Den Kongelige Mønts hjemmeside hvor du kan finde oplysninger om både historiske og gyldige mønter og sedler i Danmark.

Gladsaxe Gymnasium – Danske mønter
– Bred info om danske mønter

Samle på mønter
– Læs Dansk Numismatisk Forenings version “At samle på mønter”.

Foreninger:
Dansk Numismatisk Forening – Møntsamlerforeningen af 1885
– Her kan du læse en del om at samle på mønter, finde en del om mønt-litteratur, auktioner, mønthandlere m.m.

International Association of Professional Numismatics (IAPN)
– En internationel non-profit organisation for møntsamlere.

Herunder er links til møntauktioner i Danmark, Tyskland og Norge:

Auktioner (Danmark):
Bruun Rasmussen Møntauktioner
Lauritz.com
Thomas Høiland Auktioner

Auktioner (Tyskland):
Fritz Rudolf Künker

Auktioner (Norge):
Oslo Mynthandel

17 comments

 1. Jeg har en del svenske 1-kroner fra ca 1950 til 1974.
  Har ladet mig fortælle, at de er i ægte sælv. Er det rigtigt? Hvad kan værdien være?.
  Med venlig hillsen
  Lisa Boyd

 2. Jeg ejer to mapper med pesetasmønter som blev lavet i forbindelse med vm i fodbold i Spanien 1982, der er 6 mønter og på mappen står der: serie numismatica 1980 mundial 1982, er der nogen her på sitet som kender disse mønter og en eventuelt værdi af dem.
  Med venlig hilsen
  Jan Enevoldsen

 3. Hej
  Jeg har 10 stk. små svenske guld 5 kronor (15mm i diam) fra 1920. Så pæne som nye.
  Kunne tænke mig at høre en pris.
  På forhånd tak
  Marie

 4. hej jeg har fået en 10 som er fuldstændig blank der står intet og er ingen billeder på overhoved formentlig en tryk fejl.
  kan sådan en mønt mon være noget værd??

 5. Hej Josefine
  Hvor ved du fra, at det er en 10’er, hvis der intet står på den?

 6. den er på størelse med en 10 og jeg fik den dag jeg fik vekslet penge i banken til de nye 10’er fra polar serien

 7. Jeg er mønt og seddelsamler. JeEg har ikke samlet på sedler så længe og har meget svært ved at finde et seddelkatalog, som man kender det fra siegs møntkataloger. Findes der ikke kataloger over danske seddel med værdianivelse, som der gør med mønter.

 8. Hej derude!
  Jeg har fundet en mønt på 37 mm i diameter.
  Tekst på 1 side: Danmarks U-Landshjælp 1962
  – -2. -: Dag Hammarskjold 1905-1961

  Er der nogen som kan fortælle historien der
  hører med til denne mønt og hvad er den værd?

 9. Hej.
  Jeg har 3 slags tyske sedler jeg gerne vil vide lidt mere om.
  3 Reichsbanknote nummereret på 50 mark (udateret)
  1 reichsbanknote på 50 mark fra 1918.
  og 1 på Fünfzig milliarden mark fra 1923.

  På forhånd tak.

 10. hej håber du kan hjælpe er min mønt som der er monteret en nål på så man kan bruge den som broche noget værd når den har været udsat for dette overgreb ( købt sådan )? mønten er en worlds’s columbian exposition chicago 1893 half dollar .

  hilsen maria

 11. Jeg har 1 10 øre fra 1948, hvor meget er den værd? Derudover har jeg også et par 25 øre fra 1960´erne, og 1 kroner fra 1962, hvor meget er disse cirka værd ?

 12. Hej,i 1978 arvede jeg en samling af danske mønter,nogle er meget gamle,der er fra 1øre og op efter,bla,a gamke 10 kr mønter,guld kroner og 2 kroner,eller daler,og mange flere,,kan man få samlingen vuderet..på forhånd tak. Hans Jørgen Andersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *