Ytringsfrihed og politik

Ytringsfrihed er i mine øjne skabt til at få sandheden frem i lyset. Ikke for at lyve eller for at håne mennesker. At tegne profeten med en bombe i sin turban, paven som pædofil, eller jesus som homoseksuel er ikke sandheden og gavner heller ikke noget eller nogen. Tværtimod da.

Men til gengæld er ytringsfriheden med til at få prins joachims udskjelser i byen med 18 årige piger, korrupte statsoverhoveder i sydeuropa eller Hans Engell der kørte i bil med en promille på 1.5 (eller hvad den nu var) frem. Ytringsfriheden gør at magtfulde mennesker ikke længere kan udnytte deres magt på en upolitisk måde. Derfor bakker jeg op omkring ytringsfriheden.

Men det er direkte til grin og slet ikke acceptabelt i min verden at såkaldte “ludere” i mediebranchen gør alt og træder på flere mennesker ved at lyve. De vil skide på menneskelige værdier, følelser eller en religion. Det er synd men desværre ikke ulovligt eller strafbart.Ekstra Bladet skulle betale et erstatningskrav på 100.000 kr, hvilket vist er det højeste, der nogensinde er givet i Danmark, for at lyve om hende damen de beskyldte for at have slået flere pensionister ihjel. De havde bevidst løjet omkring det for at sælge avisen. En skam at nogle medier kan såre en person så meget rent psykisk bare fordi de har den magt.

Sagen om ytringsfriheden vs muhammed tegningerne i Danmark handler i bund og grund slet ikke om at forsvare ytringsfriheden som politikerne giver udtryk for. Det handler om at score stemmer og ikke at tabe ansigt. Det er gået op for politikerne at de danske vælgere stemmer med nationalistiske følelser. Derfor er DF gået så meget frem, derfor har venstre allieret sig med DF og DERFOR er socialdemokratiets politik aldrig været så højreorienteret… Derfor er hverdagen om at forsvare ytringsfriheden blevet en kamp for politikerne.

Det er hverdag for politikerne. Skaden er dog maksimal, da det splitter den danske befolkning af fuldblodsdanskere og nydanskere.