Ytringsfrihed og religion

Jeg har læst en del artikler og kommentarer om ytringsfrihed og religion… Og jeg er mildest talt chokeret over alle de fordomme og mudderkast der er begge veje. Der vil aldrig komme en ende på diskussioner om ytringsfrihed eller religion.

Jeg vil ikke ligefrem sige at jeg er særlig religiøs, men har læst en del om alle religioner. Folk glemmer vist, at der kun er en gud i følge alle store religioner, blot forskellige trosretninger…

Ytringsfriheden er vigtig og nødvendig, for det har virkelig fremmet en masse lande og kulturer. Ligeledes har demokratiet. Men det er ikke ensbetydende med, SELVOM man ikke gør noget ulovligt, at man skal trodse og nedværdige en af verdens største religioner.

HUSK lige på, at Coop Danmark blev blev presset til at fjerne jesussandalerne med jomfru maria og jesusbarnet fra hylderne i deres supermarkeder, fordi det etisk ikke var rigtigt at “træde” på jesusbarnet. Hvorfor var det lige ytringsfriheden ikke var vigtig dengang? Fordi det var kristendommen der blev “trådt” på?

Alle kan vælge at tro på gud eller lade være, blot man ikke fornærmer de mennesker der tror på gud og træder på deres værdier, om det så er islam, kristendommen, jødedommen etc.Jeg bakker op om ytringsfriheden 100% da jeg selv er i mediebranchen. Men der ER en grænse. Bare fordi man “må” noget er det ikke ensbetydende med at man gør det for enhver pris. Jeg render heller ikke nøgen rundt i min lejlighed og blotter mig ud af vinduet overfor naboens 5 årige datter, selvom ingen i princippet kan bestemme hvordan jeg skal gå klædt i min lejlighed.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *