Flybillet til Istanbul

Der er nu to store aktører på markedet, der tilbyder direkte fly fra København til Istanbul:
Turkish Airlines (THY – Türk Hava Yollari) og det nye lavpris flyselskab Pegasus Airlines.

Turkish Airlines

Pegasus Airlines

Turkish Airlines flyver til Istanbul Atatürk Lutfhavn (Istanbul Atatürk Hava Limani) i den europæiske del af Istanbul, hvorimod Pegasus Airlines flyver til Sabiha Gökcen Lufthavn (Sabiha Gökcen Hava Limani) i den asiatiske del af Istanbul.

Pris på flybillet til Istanbul
Der er store beløb at spare, ved at flyve til Sabiha Gökcen Lufthavn, da lavpris flyselskabet både er billige men samtidig ofte tilbyder diverse kampagner med ekstra billige flybilletter.

En flybillet med Turkish Airlines (1 uge – tur/retur) kostede her i påsken kr. 3.300,- hvor flybilletten med Pegasus Airlines kostede kr. 1.550,-. Så der var mere end 50% at spare ved at flyve til den asiatiske del af Istanbul. Hvis endelige destination er den europæiske del af Istanbul, skal man beregne en udgift til Taxa på ca. kr. 200-300. Så der er stadig en del penge at spare.


Afgange
En anden, men MEGET vigtig og lækker lille detaljer er, at Pegasus Airlines flyver (2 gange ugen fra København) om natten. Flyet landet i Istanbul kl. 06.00 om morgenen (eksempel søndag morgen), hvor der ingen trafik er på vejene. Og da jeg har boet i Istanbul i to år, kan jeg garantere for, at der er meget trafik.
Turkish Airlines har daglige afgange og lander ca. kl. 18.30 i Istanbul, hvor trafikken fra Atatürk Airport mod indre by kan være et rent helvede. Tirsdage og lørdage lander Turkish Airlines kl. 21.35 i Istanbul Atatürk Airport. Hvis man vil til europæiske del af Istanbul, så er det klogeste valg at flyve en af disse dage. Den tætte trafik kan snildt koste et par timer ekstra før man ankommer til sin destination.

Rejsetid
Rejsetiden er kun tre timer til Istanbul, når man flyver direkte. Med andre flyselskaber, der mellemlander diverse steder, kan det tage op til ni timer.

Andre flyselskaber der flyver fra København til Istanbul
Diverse flyselskaber flyver til Istanbul med en enkel mellemlanding. Rejsetiden bliver dog efter min mening alt for lang og derfor ikke længere særlig besparende. Men der kan være noget at spare i forhold til Turkish Airlines, der stadig er det mest eftertragtede og ældste flyselskab, når rejsen går fra København til Istanbul (Eller andre destinationer i Tyrkiet som f.eks. Ankara).

Flyselskaber som KLM, Air France, Swiss, Austrian Airlines, Lufthansa, British Airways, samt andre flyselskaber som SAS, Air Baltic, Czech Airlines, der samarbejder med disse tidligere nævnte flyselskaber.

Turkish Airlines
Det tyrkiske og store flyselskab Turkish Airlines er dog også fornuftig i prisen, når man flyver udenfor den travle periode, som påsken lige nu. En flybillet tur/retur til Istanbul Atatürk Airport med afrejse d. 1. april 2008 og retur d. 8. april 2008 koster kr. 2.226,-, hvor næsten tilsvarende billet med Pegaus Airlines koster kr. 1.825,-. Så kan det ikke længere svare sig at rejse med Pegasus Airlines, hvis den endelige destination er den europæiske del af Istanbul.

Flere artikler om skønne Istanbul er på vej.

One comment

  1. Billige flybilletter til bl.a. Tyrkiet og resten af verden fra forskellige flyselskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *