Behandling af hoste

Hoste kan være symptomer på mange forskellige former for lidelser. Nogle kan direkte være tegn på alvorlige lidelser. Den mildeste behandling af hoste er hostesaft. Men burde man hver gang undersøges og behandles for hoste?

Hoste er en af de irritationer vi lider af, når det kolde forår er en del af hverdagen og dermed spredes diverse infektioner og allergiske reaktioner. Hoste forværres pga. influenza virussen og dermed irritation, hævelse og betændelse i hals og øre. Diverse medicin kan være med til at gøre hosten mindre irriterende.
Dog har hoste i visse tilfælde en rensende effekt af lungerne, samt åbne for luftvejene i halsen, så vi bedre kan trække vejret. Derfor burde hoste ikke altid behandles og formildes, da det direkte begrænser vores eget system i at arbejde helbredende med kroppen og dens funktioner. Dette eksempel kan bl.a. være hoste ved rygning, astma, kronisk bronkitis og amfizem sygdommen. Der er det direkte at nedbryde kroppens egen helbredende mekanisme, hvis denne form for hoste behandles.

Men oplever du meget tør hoste i en længere periode, taber dig uden vilje, sveder om natten, hoster grøn-gul slim op, får feber, hoster blod op, hakker når du trækker vejret, bliver hurtig træt, vejrtrækningsbesvær og/eller har ikke nok luft, så bør du søge læge. Den form for hoste skal behandles.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *