2 liter vand om dagen = MYTE

vandforbrug

Ifølge en helt ny undersøgelse er der ingen beviser for, at indtagelse af to liter vand om dagen har nogen sundhedseffekt.

Ifølge BBC og Daily Mail har videnskabsmænd erklæret sundhedsrådet om at drikke 8 glas vand (to liter) om dagen til at være en myte.

Især i 1990erne var rådet meget udbredt, at to liters forbrug af vand om dagen ville give sundere hud, have en slankende effekt, beskytte kroppen mod giftstoffer m.m. Og hvis man ikke drak to liter vand om dagen, ville der være større sandsynlighed for dårligere helbred. Denne myte har resulteret i, at folk i dag ikke kun drikker vand, når de er tørstige, men går konstant rundt med en vandflaske og uafhængig af tørsten, indtager de en masse vand.


Denne myte er nu blevet offentliggjort af Universitetet i Pennsylvania. Dr. Dan Negoianu og Dr. Stanley Golds tests viser hverken fordele eller ulemper ved det store vandforbrug.

Videnskabsmænd har oplyst, at væskebehovet er højere ved varmt og tørt vejr, samt at det ved enkelte sygdomme kan være nødvendigt at indtage mere væske, men ”helt almindelige sunde mennesker har ingen grund til at indtage for meget vand end nødvendigt.

Den nye undersøgelse bekræfter at huden kan blive tør af for lidt indtagelse af vand, men det gør ikke huden pænere ved for meget indtagelse. Selvom andre undersøgelser har vist at meget vand udskiller salt og urinstoffer fra nyren, er det stadig ikke muligt at se hvilke fordele det har for sundheden.

Påstanden om at stort forbrug vand giver mæthedsfornemmelse og dermed slankende effekt, har videnskabsmænd ikke konkret kunne dokumentere.

”Overordnet er der manglende dokumentation for denne påstand blev det erklæret i Journal of the American Society of Nephrology.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *