Ny bil eller brugt bil

Jeg var forbi SMC Biler i Kastrup og ville se på både en ny og en brugt Audi, der ikke har kørt særlig meget. Jeg havde en ide om at der ville være en del at spare, hvis bilen har kørt blot et par tusinde kilometer.

En meget flink og jordnær sælger tager pænt imod mig og spørger om han kan hjælpe. Jeg forklarede ham, at jeg var interesseret i den nye Audi A4 1.8 TFSI. På SMC Bilers hjemmeside har de et par af de modeller, der har kørt 7.000 kilometer. En helt ny Audi A4 1.8 TFSI står til kr. 435.000,- i nyprisværdi. Derudover kommer alt det ekstraudstyr man nu gerne vil have.


Den brugte A4 i samme model var indregistreret for knap tre måneder siden, har kørt 7.000 km. og det eneste ekstraudstyr, der umiddelbart kunne spottes, var fartpilot. Ved sådan en handel ville jeg forvente at spare minimum kr. 30-40.000,-. Men nej, det skulle jeg bestemt ikke. Den brugte Audi kostede kr. 430.000,-. Til den pris er det ikke længere en god forretning og så kan det helt bestemt bedre svare sig at købe en fabriksny Audi. For den brugte Audi har da absolut ikke holdt stille. 7.000 km på knap tre måneder er mange kilometer.

Men er det nu Audi forhandlerne der er lidt “kostbare”? For min bror har lige gjort en god handel med en Peugeot 407, der kun har kørt 800 km. Der fik han virkelig et betydningsfuldt afslag i forhold til nyprisen. Så det kan sagtens lade sig gøre.

Jeg skal have en ny bil fra 1. maj, så der skal ikke gives op. Jeg må kigge videre og håbe på at finde drømmebilen.