Køb af ny brugt bil

Så blev min nye bil købt. Det blev en brugt Mercedes-Benz ML270 CDI Automat Gear. Her er et billede af den:

Mercedes ML270


Jeg var så heldig (ironisk), at straks efter vi havde været forbi hos SKAT for omregistrering med sælger, endte jeg på værksted med bilen! Ja, faktisk da jeg blot havde ejet bilen i et par minutter. Hvordan? Ja, nu skal I høre.

Efter besøget hos SKAT for omregistrering af bilen, fik sælger den banknoterede check og han blev kørt hjem af mig. Jeg skulle tilbage på kontoret og kørte lige så stille i min nye smarte Mercedes. Jeg må nok have været lidt for smart, for da jeg et par minutter efter ankommer til kontoret og parkerede bilen, kunne jeg ikke få nøglen ud af tændingen!!

Der er nok et lille trick, tænkte jeg og ville ikke ringe til sælger, for det ville da virke pænt utjekket. Jeg var kølig, selvom solen stod lige på i bilen. Da jeg ikke kunne løse mysteriet om at få nøglen ud, rullede jeg også vinduerne op, for det kunne jo være at de skulle være rullet helt op, før nøglen ville ud, af hensyn til tyverisikkerhed. Så det blev varmere og varmere i bilen, jeg hev og rev i nøglen, sørgede for at automatgearet stod i P, trykkede på bremsen samtidig med at jeg hev i nøglen, rykkede i rattet, slog, sparkede, bandede og sværgede….. INTET…Jeg måtte bide stoltheden i mig og gav sælger et kald. Han svarede ikke. Jeg gav en mekaniker et kald og han sagde blot, at nøglen bare burde komme ud. Jeg bandede og sværgede endnu mere og ringede et par gange til sælger. Da jeg endelig fik fat i ham, fik jeg i det mindste konstateret, at der ikke var nogen smart måde at få nøglen ud på. Så noget var der galt. Da jeg havde set sælger tage nøglen ud adskillige gange, kunne han jo ikke rigtig tage ansvaret.

Afsted på det nærmeste værksted i Valby. Mørups Autoservice. En meget flink albansk fyr tager imod og forsøger også at rive og hive i nøglen. I alle de år han har været mekaniker i et Mercedes værksted, er det første gang han oplever nøglen gør den slags, siger han. Jeg føler mig virkelig speciel i det øjeblik.

Nu vil jeg ikke gøre historien længere, selvom den ER længere. Efter et par ture frem og tilbage mellem arbejdet og værkstedet, ender jeg med at få bilen repareret. Ca. 6 timer efter jeg har købt min nye brugte bil, kan jeg for første gang føle, at jeg har fået en ny bil.

1½ time x 600 kr. plus moms, skulle jeg af med. Men så måtte jeg lige grave langt ned i mine sælgertricks, så jeg fik dem presset ned på 1 time. Så jeg slap med 800 kr. inkl. moms og tillæg. Men jeg fik en fantastisk god service hos Mørups Autoservice og en meget rar sælger, jeg købte bilen af, der nærmest fik dårlig samvittighed over at jeg var endt i den situation.

Jeg fik hentet min dreng, der gav mig et kæmpe smil og et kæmpe kys og så var det hele jo glemt igen 🙂