Ferie i Tyrkiet – Alt det lækre ved Tyrkiet

Tyrkiet Logo

Tyrkiet er et af verdens mest eftertragtede ferieområder, da bl.a. vejret, historien, maden, priserne, kulturen og gæstfriheden er at foretrække for feriehungrende turister. Den tyrkiske sydkyst (Middelhavet – På tyrkisk: Akdeniz), hvor bl.a. feriebyerne Alanya, Antalya, Side m.m. er, samt vestkysten (Ægæerhavet – På tyrkisk: Ege Denizi), hvor bl.a. feriebyerne Bodrum, Marmaris, Kusadasi m.m. er beliggende, er de mest populære feriebyer

Vejret i Tyrkiet
Det er varmt og vejret er dejligt i Tyrkiet. De tyrkiske strande er rene og flotte og de fleste hoteller på strandvejene har private strande, hvor serviceniveauet er på det højeste plan. Juli og august måned er de varmeste måneder, hvor temperaturen kan komme op over 40 grader i skyggen afhængig af hvor man er i Tyrkiet.

Ferie i Tyrkiet

Tyrkiets historie
Læs om Tyrkiets historie her

Tyrkisk mad
Det tyrkiske køkken er et af verdens rigeste køkkener. Hvis jeg ikke husker forkert, læste jeg mig engang frem til at det tyrkiske køkken var verdens tredjestørste køkken bl.a. efterfulgt af det franske køkken.

Der er et hav af forretter for alle smag. Man kan vælge imellem flere hundrede forskellige kød, fisk og vegetarforretter. Kødretter som hovedret er Tyrkiets traditionelle sortimenter såsom kebab, sish-kebab, döner, lam m.m. Det tyrkiske køkken er også ret kendt for sine rige fiskeretter.

Tyrkisk dessert er meget sødt og for det meste baseret på sukker eller mælk. Alle kender efterhånden baklava, men desserter som Künefe, Kadayif, Helva m.m. Frugtdesserter er også ret populært i Tyrkiet, både frisk frugt og kompost.

Priser i Tyrkiet
Det er stadig billigt i Tyrkiet, men i de fleste turistbyer i Tyrkiet er priserne steget gevaldigt i forhold til bare fem år siden. Hvis vi går endnu længere tilbage, så var der næsten ingen forskel på priserne om man var i en turistby eller i en lokal by.

På de smarte restauranter, diskoteker og barer er priserne blevet ret høje og nærmest på det danske prisniveau. Men de fleste steder kan man stadig spise og drikke for halvdelen af, hvad vi er vant til at betale i Danmark. Prøv derfor så vidt muligt at finde de restaurationer der ligger i sidegaderne i stedet for midt i gågaden. Der kan være en del penge at spare.

Tyrkisk kultur
Kulturen i Tyrkiet er præget af enormt meget. Arv, folkefærd, religion m.m. Den tyrkiske kultur er en blanding mellem disse aspekter, men de følger ikke nødvendigvis hinanden. Tyrkerne er muslimer, men elsker f.eks. at drikke alkohol. Fest, højt musik og dans er som en del af deres gener, hvorfor man i tyrkiske natklubber oplever en helt anden atmosfære end i f.eks. Danmark.

Der er stor forskel på hvordan tyrkerne opfatter og lever efter den traditionelle kultur, om man bor i storbyerne eller i et landsbysamfund. I storbyer som Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya osv. er der ikke langt fra den vestlige verdens kultur og til den tyrkiske.

Tyrkisk kultur

Den tyrkiske gæstfrihed
Tyrkerne er enormt gæstfri og hjælpsomme. Man spørger ikke om vej i Tyrkiet uden at flere uvedkommende bliver inddraget for at hjælpe. Taxachauffører er altid frisk på en snak om lige fra vejret til hvad der rykker sig på det politiske i landet og i verden. Serviceniveauet er ligeledes ret højt i bl.a. restaurationsbranchen og i hotelbranchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *