TYRKIET: Eksport til Tyrkiet

Istanbul Levent

En ny analyse har for nylig vist at den danske eksport til Tyrkiet er steget markant, skriver EPN.dk. Alene i februar 2008 blev der eksporteret for 430 mio. kr. der er en stigning på 150% i forhold til februar 2007.

Tyrkiets økonomi er i vækst og det kan mærkes på ikke mindst den danske eksport til Tyrkiet. Især på områder som industri og byggeri er Tyrkiet de sidste mange år haft en voldsom vækst.

Boligbyggeri i Tyrkiet har gennem de sidste 20-30 år været i stor vækst, men i løbet af de sidste ca. 5 år har industriel byggeri været på forkant. Boligbyggerier i Tyrkiet er et stort marked i både storbyer som Istanbul, Ankara og Izmir pga. den voksende emigrationen fra land til by. Derudover har boligbyggerier i kystområderne vakt stor interesse for vesterlændinge. Mange danskere har købt huse og lejligheder i kystområderne som Alanya, Antalya, Marmaris, Bodrum m.m.

Billedet øverst er fra Levent-området i Istanbul, hvor jeg selv har boet i 2 år fra 2005 til 2007. Levent er i den centrale del af Istanbul, hvor Galatasarays stadion Ali Samiyen ikke ligger så langt fra. Levent huser en del nybyggede storcentre, residences (Se billede herunder), store private virksomhedsgiganters komplekser m.m.

 

Istanbul Kempinski Residence

I hjertet af Istanbul (Esentepe) ligger Istanbul Kempinski Residences Astoria

Læs mere om Tyrkiet her på skygge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *