Kosttilskud – Er vores helse truet?

I nyhederne fortalte de at flere kosttilskudproducenter henviser kunder til hjemmesider der sælger kosttilskud, der ikke er lovligt i Danmark. En ting er, at disse producenter sikkert slipper med en løftet pegefinger eller en mindre bøde, men en helt anden ting er, at Fødevarestyrelsen åbenbart ikke er gode nok til at informere befolkningen omkring alvoren ved at tage disse ulovlige kosttilskudprodukter. Ingen mennekser med sund fornuft har da vel lyst til at proppe sig med skadelige produkter?

Det får jo også en til at tænke over, hvor effektive vores kære Fødevarestyrelse nu er til at stemple nogle produkter som ulovlige. De ulovlige helsekostprodukter i Danmark produceres af kæmpe store producenter og sælges lovligt i lande som bl.a. USA. Er den amerikanske fødevarestyrelse ligeglad med den amerikanske befolknings helse og helbred? Jeg mener også at flere af disse helseprodukter er lovlige i Tyskland. Og så vidt jeg ved, er Tyskland da absolut bedre end Danmark til at teste produkter for sikkerhed og helbred. Det minder mig om flere autostole, der var godkendt i Danmark, men ikke i Tyskland. De blev solgt billigt i de store supermarkedskæder, men viste sig at være meget farlige og usikre at benytte, hvorefter de vist blev trukket tilbage. Den slags ser man jo tit ske i Danmark, så hvis myndighederne kan godkende et produkt der er usikkert og farligt, mon ikke også de kan forbyde uskadelige produkter?

Men der findes jo ellers en masse godkendte helse og helsekost produkter, der kan købes kvit og frit i det danske marked – både i butikker og netbutikker. I netbutikkerne er konkurrencen ret stor og der kan spares en masse penge. Ja, og ikke mindst få leveret varen lige til døren. Du kan spare mindst 20 % på kosttilskud og naturlægemidler ved at handle disse i webshops.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *