Discusprolaps i nakken – Professor i Istanbul

Jeg var på en lille forretningsrejse i Istanbul for en uge siden og havde både en fantastisk men også en forfærdelig tur, da jeg fik konstateret discusprolaps i nakken.

Det hele startede med at flyet var forsinket, så vi sad en time ekstra i flyet. Jeg hader i forvejen at sidde i et fly, så den ene time ekstra gjorde det absolut ikke bedre. Jeg sov en halv times tid og må have ligget helt forkert, at smerterne i nakken nærmest ikke var til at holde ud. Det skal lige siges, at jeg i et halvt års tid har haft smerter i nakken, været hos egen læge, hos reumatolog, kiropraktor, massage, zoneterapi, akupunktur osv., uden at det har givet resultater.

Hotellet, jeg havde booket online, var The Marmara Sisli, beliggende i hjertet af Istanbul, tæt på mit gamle kontor og Galatasaray stadion (Ali Sami Yen). Hotellet har for nylig skiftet ejere og skiftet navn fra Hotel Conti. Hotellet er blevet renoveret fra top til tå og ud fra billederne på nettet, så det aldeles godt ud. Der var tre forskellige værelser at vælge imellem. Jeg tog mellem-værelset og prisen var ca. kr. 600,- pr. nat. Da jeg ankom på hotellet blev jeg mødt af en meget venlig, smilende, høj og overvægtig fyr, der hjalp mig med bagagen. Han var typen man nærmest får lyst til at kramme 🙂

Da vi kom op på værelset og han viste mig ind, fik han sine drikkepenge og smuttede igen. Først der opdagede jeg, hvor lille værelset egentlig var. OG… så noget andet: Toilettet havde ingen dør og var lige op ad sengen. Kan godt være jeg er sippet, men gudskelov for at jeg rejste alene. Tænk hvis man rejste med sin kæreste eller kollega. Så kunne den ene ligge i sengen og høre på den anden hygge sig på toilettet. Afstanden var blot en halv meter. Jeg udnyttede skam muligheden for at give min mening og de var godt klar over problemet, men da de blot var ansatte, kunne de intet stille op.

Dagen efter havde jeg stadig meget ondt i nakken, faktisk værre end dagen før. Jeg fik hurtigt fat i en veninde der kender Istanbul ret godt. Hun kom forbi hotellet og hjalp med at finde en læge, der kunne tjekke min nakke. Det blev Prof. Dr. Aybars Akkor med speciale i ryg og nakke. Vi fik presset en tid igennem til dagen efter, selvom de sagde det var umuligt. Det regnede i Istanbul den dag, så lidt irriteret var jeg, da jeg ventede sol og varmt vejr.

Diagnose: Discusprolaps i nakke

Det blev fredag og fra morgenstunden var jeg hos professoren. Jeg blev hurtigt behandlet og lige så hurtigt sendt til en MR scanning. En time efter var jeg igen hos professoren, der nu kiggede på scanningen. Jeg var sammenlagt hos professoren i en halv time og så sagde han, at det var discusprolaps i min nakke. WHAT??!! Og ikke nok med det, så spurgte han mig “Hvordan i alverden kan du holde det ud?” for det så rigtig skidt ud. Han anbefalede en operation og det skulle gå rimelig stærkt, for det havde udviklet sig til at være ret slemt.

Der stod jeg så – mundlam. I så lang tid har jeg forsøgt hos danske læger, professorer og behandlere. En reumatolog der sagde “Du fejler intet. Du skal bare træne” for 3-4 måneder siden og jeg herefter gav den ekstra gas med boksetræningen. Og i dag var jeg hos min egen læge, der frarådede boksetræning, for det forværre min nakke. Har min nakke måske taget mere skade nu pga. misvejledning fra reumatologen? FEDT!

I bund og grund er jeg nu rimelig harm over, at en tyrkisk professor kan bruge en time på at diagnosticere en discusprolaps i nakken og en dansk professor (samt egen læge og adskillige behandlere) har bildt mig ind, at jeg intet fejler og mine smerter i nakken nok skal forsvinde med træning. Det er ingen hemmelighed, at jeg på det kraftigste overvejer at køre en erstatningssag, men det nytter garanteret intet.

Lørdag og søndag var det fantastisk vejr og Istanbul er en skøn by. Jeg fik god mad og fik set et slot fra sultandømmet. Fantastisk flot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *