Nyt domæne – Nye muligheder

I går erhvervede jeg mig et nyt domæne. Jeg har efterhånden en del domæner og dette nye domæne faldt jeg tilfældigt over. Domænet er erhverv.org og og jeg søgte egentlig på forskellige muligheder, hvor erhverv skulle indgå. Projektet vil jeg gerne holde for mig selv, men med dette korte indlæg vil jeg gerne gøre opmærksom på, at gode domæner faktisk stadig findes, hvis man blot søger.

Der er to forskellige domæner, jeg kigger efter, når jeg kommer på en ny ide til et projekt. Det første er et domæne, der kan brandes og det andet er et domæne, der har vigtige søgeord i domænenavnet. Erhverv.org er et godt og kort navn, men mister lidt værdi, da endelsen er .org, der ikke er et typisk domæne, der brandes i Danmark. Org-domæner er rigtig store i mange lande, men i Danmark er domæner udover vores eget .dk-domæne ikke slået igennem, som de er i andre lande. I Danmark er .com og .net nok de næst mest brugte domæner. EU-domæner slog en anelse igennem, men synes ikke de er blevet så populære, som nogle forventede og hamstrede ind, da domænet blev frigivet.

Erhverv.org har i mine øjne store muligheder for branding og ikke mindst også til fordel for søgemaskineoptimering. Projektet jeg overvejer at lege med på erhverv.org kunne være bedre tjent med et længere domæne, hvor i et andet vigtigt søgeord kunne indgå. Dog er det vigtigste søgeord til ideen, altså “erhverv” med. Så jeg er ret tilfreds for at tilføje endnu et lækkert domæne til min liste over domæner. Projekterne er der mange af – dog er tiden knap