Rygestop er en overvindelig kamp

Jeg startede med at ryge, da jeg var 18 år gammel. Nu er jeg 32 år og har været røgfri i 2 måneder. Jeg er meget stolt over mit rygestop og at det endelig lykkedes mig at kvitte smøgerne. Det var også på tide, da jeg i hele 6 år har forsøgt at stoppe uden held.

Jeg har prøvet alle metoder, der overhovedet findes. Første gang jeg havde til hensigt at stoppe, var det uden hjælp af rygestop midler. Jeg tog en kold tyrker og var sikker på at det ikke krævede mere. På dette tidspunkt havde jeg røget i 8 år og var overbevist om at jeg sagtens kunne sætte smøgerne til side, hvis det var det jeg ønskede. Jeg tog aldeles fejl. Jeg startede med at ryge igen efter blot 2 dage.

Det gik op for mig, at rygestop krævede hjælp. Jeg krævede hjælp. Jeg fik hjælp i form af nikotintyggegummi og plaster. Intet hjalp. Jeg kunne kun holde ud at leve uden mine elskede smøger i max. 2 uger, men så blev trangen alt for stor..

For 2 måneder siden fik jeg øjnene op for nicorette inhalator. Selvom jeg syntes, at jeg så åndssvag ud med en plastik smøg i kæften, gav jeg det en chance. Der kom overraskende meget nikotin ud af inhalatoren. Faktisk synes jeg, at der kom alt for meget ud af den. Så meget at mit nikotinbehov 100 % blev dækket. Samtidig blev mine hænder holdt beskæftiget, præcis som når man holder en cigaret i hånden.

Jeg supplerede inhalatoren med hypnose. Først tænkte jeg, hvad er det for noget fis. Jeg har aldrig troet på hypnose, men efter at en kammerat prøvede det i forbindelse med rygestop, fik jeg et anderledes syn på det. Heldigvis, for det var det sidste skub jeg havde brug for.

Rygestop er ikke ligetil, men det er ikke en umulighed. Kampen varede hele 6 år for mig. Den var sej, men jeg opnåde sejr!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *