Personlig coaching – Udnyt dit potentiale

En personlig coach vil støtte og guide dig til resultater. Uanset dine grunde til at du går til en personlig coach, vil du opleve at det hele handler om dig, og de ting du er kommet ind ad døren med for at få hjælp til. Og skulle du komme hos en coach hvor det føles som om det hele ikke kun handler om dig, er du sikkert gået forkert…

Det har tidligere været sådan at man benyttede supervision til lederudvikling, og rigtigt mange af de elementer der er indeholdt i coaching stammer herfra, eller hvor de stammer fra kan jeg selvfølgelig blot gætte mig til, men elementerne er grundlæggende de samme på rigtigt mange områder.

Coaching benytter udforskende spørgsmål, og det gjorde supervision også. Og da spørgeteknikken er meget væsentlig for coaching såvel som det var for supervision, er det min oplevelse at coaching er en videreudvikling, og forfinelse af supervisionen.

Alle kan benytte en coach, uanset om det handler om lederudvikling eller dine personlige mål. På en coach uddannelse lærer man at det er fyfy at begynde at instruere den der coaches, og med øvelse lærer man at stoppe med at gøre det vi naturligt vil gøre som mennesker hvis vi vil hjælpe. Det er nemlig i langt de fleste menneskers natur at komme med gode råd, og forklare hvordan man gør dette og hint.

Men da det handler om den coachede, og dennes målsætning, er det absolut forkert at begynde at lære fra sig, eller instruere i hvad der skaber de ønskede resultater. Filosofien bag det at stille spørgsmål, og lade den enkelte finde sine egne svar er simpel nok. Det gør man ud fra den overbevisning at du kender dig selv bedst, og når du kommer frem med din egen måde at gøre tingene på, vil du bedst kunne udnytte dine egne evner, de evner som kun du selv kender til bunds.

Ønsker du at udnytte mere af dit potentiale, og udvikle dig selv og dit liv, bør du overveje personlig coaching som midlet til at skabe et bedre liv for dig selv.