Hvilken espressomaskine skal jeg vælge?

Der er grundlæggende 2 slags espressomaskiner, og de kommer begge i forskellige kvaliteter, så det er grundlæggende et temperamentsspørgsmål, om du er mest til den ene eller anden slags maskine.

Til gengæld er dit valg ret vigtigt, fordi de fleste mennesker beholder deres espressomaskine i flere år, og derfor kan du lige så godt lave det rigtige valg for dig fra starten af.

De nye slags espressomaskine laver kaffe af kaffepods, dvs. man køber små portionsanrettede beholdere, som passer i maskinen og har en mængde kaffe svarende til én kop. Dette er den klart nemmeste måde at lave espressokaffe på, og kvaliteten er lige så god som med den traditionelle espressomaskine. Desuden er disse espressomaskiner som oftest flere tusinde kroner billigere at anskaffe, og du skal ikke bruge hverken kaffekværn eller en specialovn til at riste kaffen i. Dine udgifter er derfor meget lavere, men til gengæld er prisen lidt højere, når du køber kaffe efterfølgende, idet den både er forarbejdet og pakket i kaffepods. Du kan som udgangspunkt kun bruge de kaffepods, som producenten af din espressomaskine selv laver, så vælg en producent med et bredt udvalg af forskellige slags kaffe. For de fleste mennesker er dette det oplagt valg af espressomaskine.

De traditionelle espressomaskiner laver espressokaffe af kaffebønner, som udmåles i en kop og klikkes på maskinen. Hermed har du mulighed for fuldstændig selv at vælge hvilken slags kaffe, som du ønsker. Du kan også eksperimentere med at riste og kværne kaffen selv. Desuden er prisen på kaffe pr. kop lavere end ved maskiner, som bruger kaffepods. Det negative ved denne slags espressomaskine er, at den for det første ofte er noget dyrere at anskaffe, ligesom en kaffekværn og en rigtig ovn til at riste kaffen i også koster en del. Derudover er der meget arbejde i lave en kop espressokaffe, fordi du skal gøre så meget selv. Mange mennesker løber derfor sur i at bruge denne form for espressomaskine, men elsker du at gøre tingene fra bunden af, så er det denne espressomaskine, som du skal vælge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *