Bisættelse eller begravelse er der ingen der synes er rart.

Så skal vi til det igen. Hvorfor kan jeg ikke beslutte mig, om jeg er mest til begravelse eller bisættelse? Det er egentlig lidt mærkeligt, fordi jeg har fået det forklaret af adskillige bedemænd, og jeg har også diskuteret det mange gange, så mange at jeg tror mine venner er ved at være godt trætte af mig. Det er det samme, ordene dækker blot over nogle bestemte handlinger, mens det sker.

Bisættelse er alt det der sker i kirken, og alle de ting der foregår forud for den handling vi kalder begravelse.

Jeg ved det godt, men efter at have været til min farfars begravelse, bisættelse, eller hvad du har lyst til at kalde det, er jeg blevet i tvivl om jeg er til den del der foregår i kirken eller den der foregår udenfor kirken. Eller rettere om jeg er mindst til den ene eller det anden del. Jeg kan godt lide at tænke over de ord der bliver sagt, og lade mine tanker vandre ud i alle de oplevelser jeg kan huske om den der skal begraves.

Når vi går udenfor for at foretage den egentlige begravelse, er det det sidste farvel til en person man har kendt hele sit liv. Det er der ingen der kan lide at sige farvel til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *