En brystforstørrelse kan udføres via flere forskellige teknikker

Der er i dag flere og flere mennesker, der for foretaget en brystforstørrelse via de moderne brystimplantat teknikker. I mange tilfælde vælger folk, at få foretaget indgrebet på baggrund af “for små” bryster i forhold til resten af deres anatomi, men det kan også være aktuelt på baggrund af bryster der “hænger”. En brystforstørrelse kan udføres af fagligt uddannet læge specialister, med den fornødne viden og teknik.

De mest anvendte implantater er i dag silikoneimplantater, men der benyttes også saltvandsimplantater i visse tilfælde og de kan indsættes via armhulen, lige under selve brystet eller ved brystvorten. Metoden der vælges afhænger af den vurdering lægen laver, i samarbejde med den aktuelle person, der ønsker en brystforstørrelse.

Det siges at silikoneimplantater føles mere naturlige end saltvandsimplantater, dette er selvfølgelig en individuel sag, men saltvandsimplantater er lettere, at få skiftet ud med tiden. Et brystimplantat holder gennemsnitlig 10-15 år, så en brystforstørrelse er ikke en permanent løsning, uden vedligeholdelse.