Jeg har stadig mine gamle gryder og pander

For mig var det en stor beslutning at træffe, da jeg skulle ud og købe gryder og pander, da jeg for efterhånden femten år siden skulle flytte hjemmefra. Dengang gik jeg nemlig med en drøm om at kunne leve af at lave mad – ja, jeg ville være kok – og skæbnen ville, at det var præcis det, jeg blev.

Jeg kom ind på kokkeskolen samme år, som jeg flyttede hjemmefra. Jeg har altid gået meget om i hvilke gryder og pander, der står i mit køkken. Jeg er en af de kokke, der naturligvis mener at råvarernes kvalitet er vigtig, men det udstyr, de tilberedes i, er bestemt heller ikke helt ligegyldigt.

Da jeg skulle ud og vælge hvilke gryder og pander, jeg ville have, havde jeg faktisk forberedt mig godt. Jeg vidste præcist, hvad jeg gik efter, og kunne dermed finde de bedste produkter. I dag har jeg stadig de samme, som jeg købte dengang for femten år siden, og jeg vil bestemt ikke bytte eller have noget nyt lige nu.

Som sagt blev jeg optaget på kokkeskolen, og jeg nåede at arbejde som kok i næsten syv år, før jeg besluttede mig for, at arbejdsrutinen var for stressende og jeg fandt en anden branche.

Madlavningen har jeg dog stadig som hobby, og jeg vil altid kunne glæde mine gæster og familie med det mad, jeg laver i mine gryder og pander, som jeg købte for mange år siden, da jeg troede at jobbet som kok skulle være min levevej.

Jeg fortryder bestemt ikke, at jeg tog uddannelsen som kok. Det har givet mig mange gode oplevelser gennem tiden, og når jeg bruger mine gryder og pander derhjemme, så minder det mig om alle de gode minder, jeg har fra dengang, jeg arbejdede i et køkken, og lavede mad til en masse mennesker.

I dag laver jeg som sagt noget helt andet i en helt andet branche, og selv om jeg godt kan savne det kreative i mit tidligere job som kok, og den jargon, der ofte er i et køkken, er jeg glad for, at jeg i dag ikke behøver at komme stressende hjem, og at madlavningen i dag er blevet en hobby, hvor jeg kan stå og sysle med madlavningen over mine gryder og pander, frem for at jeg skal stresse i et køkken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *