Hvad er dit online omdømme for en underlig størrelse?

Når man taler om en persons online omdømme, er der mange der står af og ikke helt forstår, hvorfor vi skal værne så meget om det. Men disse mennesker er ofte de samme, som ikke ser nogen grund til at koncentrere sig så meget om deres omdømme på et mere generelt plan.

Vi tænker alle over, hvad vi lukker ud, når vi åbner munden, men når vi sidder foran computeren er der ikke samme filter og vi tænker ikke over, hvad vi skriver på helt samme måde, fordi vi ikke står ansigt til ansigt med personen, som vi tiltaler. I et sådant scenarie påvirker vi vores online omdømme i den forstand at al det indhold vi lægger på internettet bliver arkiveret og indekseret, hvilket gør det overraskende nemt at finde igen vha. en simpel søgning på Google på dit navn.

Det samme gælder for billeder, som du deler med dine nære venner på sociale medier som Facebook. Hvis du eksempelvis er uheldig at have et unikt navn, så kan det være meget nemt at finde disse i en Google søgning, hvilket kan påvirke dit online omdømme i en uheldig retning, hvis det tilfældigvis er et halvnøgent billede fra en eller anden abefest med vennerne.

Hele baggrunden for, at du skal værne om dit online omdømme er at, hvis en fremtidig arbejdsgiver eller en potentiel kæreste ”googler” dig, vil det overhovedet ikke være produktivt for nogle af disse fremtidige forhold, at de ser et eller flere af disse billeder.

Et online omdømme er primært interessant for en person, som har et bestemt ry at skulle opretholde både gennem internettet og i samfundet generelt. Det kan være alt fra en af de kendte til en direktør for en større virksomhed, som opererer meget på internettet. Det er ikke livsnødvendigt for en person, som ikke bruger internettet ret meget.

Det kan strengt taget stilles op i en formel: Jo mere du bruger internettet, og jo mere indhold du opretter på det, jo vigtigere er det for dig at være klar over, hvordan det kan påvirke dit online omdømme. Denne formel bør være et godt udgangspunkt for dig i at bestemme, hvor vigtigt det er at værne om netop dit online omdømme.

Hvis du nu engang har været så uheldig, at du er faldet over et beklageligt billede eller noget information som ikke sætter dig i et positivt lys er der hjælp at hente. Der findes en del eksperter i online omdømme i Danmark, som kan hjælpe dig med at få det fjernet eller bearbejdet det på anden vis. Så fortvivl ej, hjælpen kan være på vej.

2 comments

  1. Det var dog en rigtig god forklaring på hvorfor jeg skal værne om mit online omdømme. Jeg bruger internettet utroligt meget, men er også meget påpasselig med hvornår jeg putter mit eget navn på, så jeg formoder at det også er en måde at værne om mit online omdømme?

    Ved du om billeder på Facebook bliver indekseret, hvis man har sat sig selv som usynlig i indstillingerne?

  2. Jeg ved ikke hvordan det nye Facebook opfører sig ift. indeksering, men min umiddelbare forestilling er, at hvis din profil er privat, så burde den ikke blive indekseret.

    Men ja, det er rigtig vigtigt at holde styr på det online omdømme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *