TV overvågning og skjult videoovervågning skaber tryghed i gaden

Der hersker i dag stor debat blandt danskerne om, hvorvidt skjult videoovervågning er til danskernes fordel eller ej.  Hos nogle mennesker skal der ikke meget til for, at de føler sig overvågede, og de er derfor ikke særlig glade for skjult videoovervågning eller TV overvågning, som det også hedder, som filmer alt hvad der sker på gader og stræder rundt omkring i landet.

TV overvågning er som sagt noget alle har en mening om, men faktum er, at skjult videoovervågning er en nødvendighed, hvis vi som borgere skal føle os trygge, når vi går på gaden både om dagen og om aftenen. Der sker i dag flere og flere forbrydelser i Danmark, og det bliver mere almindeligt, at disse forbrydelser sker i det offentlige rum, hvor TV overvågning benyttes. Det er derfor utroligt vigtigt, at vi kan benytte skjult videoovervågning til at holde øje med, hvad der sker i vores gader rundt omkring i landet.

Der har efterhånden været en del episoder, hvor TV overvågning har vist sig at være yderst fordelagtig, blandt andet når det gælder opklaring af forbrydelser af diverse kaliber. Skjult videoovervågning kan nemlig opfange alt hvad der foregår det pågældende sted, hvor kameraet er sat op.

Politiet har haft meget stor gavn af denne form for TV overvågning, og den skjulte videoovervågning har blandt andet hjulpet dem med at opklare mord, tyveri, voldtægter og voldsepisoder i gadebilledet. Havde vi i Danmark ikke benyttet os af skjult videoovervågning, var disse sager måske aldrig blevet opklaret, eller politiet har brugt umådelige ressourcer på sagerne, som de kunne bruge på at opklare endnu flere forbrydelser.

TV overvågning har dermed gjort, at vi som danskere føler os langt mere trygge ved at gå i byen om aftenen eller færdes alene på gaden. Samtidig har skjult videoovervågning også resulteret i, at politiet kan udnytte deres ressourcer bedre og mere optimalt end tidligere.

Mange af de mennesker der er imod skjult videoovervågning føler sig krænket og generet af overvågningskameraet. De føler, at TV overvågning er et personligt angreb mod dem selv, men virkeligheden er jo en helt anden.

Skjult videoovervågning er netop til for at skabe tryghed, og har man intet at skjule, har man heller ikke noget at være bekymret for. Det er vigtigt at huske, at TV overvågning ikke er til for at genere befolkningen, men for at hjælpe dem med at føle sig trygge, når de befærder sig uden for hjemmets trygge rammer.