Den store nytårsfest med kostumer fra Rokoko tiden

Min veninde og hendes mand er helt vild med kostumer, så hver gang der skal holdes en fest, er det på med den store udklædning. Det er faktisk meget befriende, at man ikke altid skal møde op i det stiveste puds, men kan gør noget sjovt og anderledes ud af det.

I år har de inviteret til nytårsfest, hvor vi selvfølgelig skal være klædt ud. Temaet er Rokoko og Nyrokoko tiden, så det er på med de helt store kostumer og parykker. Jeg har aldrig prøvet sådan nogle dragter før, så det var lidt af en udfordring at finde frem til, hvordan jeg skulle se ud.

Endelige fandt jeg ud af, at det skulle være en stor gul kjole, som ligner lidt den Belle fra Skønheden og Udyret har på i filmen. Eftersom jeg ikke ligger inde med en kjole som den, har jeg været ude i forskellige butikker med kostumer og kigge.

Først lavede jeg noget research på nettet om kostumerne, så jeg vidste, hvordan kjolerne så ud. Det er nogle ret store kjoler, så det bliver spændende at se, hvordan man kommer rundt, og om man kan danse i den. Og så bliver det sjovt at se alle mændene i knæbukser og hvide pudderparykker, hvilket nok skal få nogle til at se noget anderledes ud.

Jeg er sikker på, at det nok skal blive en rigtig sjov aften, og min veninde og hendes mand plejer altid at gøre rigtig meget ud af det. Indtil videre er det en hemmelighed, hvor festen skal holdes henne, men jeg kunne forestille mig, at det bliver i en stor sal. Vi bliver omkring 25 personer, så med de store kostumer skal der være en del plads.

Jeg skal først hente kostumet mellem jul og nytår, men jeg har prøvet det. Det ser noget anderledes ud, men er faktisk ikke så slemt at have på. Egentlig troede jeg, at det ville være helt umuligt at bevæge sig i, men det er ikke så tungt at have på, som det ellers ser ud til. Den største udfordring bliver nok, hvordan man skal sidde ned til middagen med alle de skørter på.

Nu bliver det bare spændende at se, om der er nogle, som har de samme kostumer på. Man må næsten forvente, at vi alle har været ude og leje vores kostumer, så det kunne godt henne, at der var to af de samme. Jeg er dog sikker på, at vi alle overlever, hvis det skulle ske.

4 kommentarer

  1. Det er da en fantastisk sjov ide, at I alle skal have kostumer på nytårsaften. Nytårsaften kan godt blive lidt kedelig i længden, efter min mening, så at gøre noget så anderledes som dette skal nok bidrage til en sjov aften, er jeg sikker på.
    Håber kostumet passer godt!

  2. Når nu I som kvinder skal have store kjoler på, hvilke kostumer findes der så til mænd, som passer til den valgte tidsperiode?
    Jeg går ikke ud fra, at det er helt så storslåede kostumer, som dem kvinderne skal have på.

  3. Jeg tror, at mændene havde korte bukser og knæstrømper på sammen med lange jakker og hatte med fjer i. Så vidt jeg har kunne læse mig frem til, så var komstumerne dengang meget farverige og festlige – hvis man altså kom fra det højere lag.

  4. Det lyder som en rigtig sjov fest, og jeg er sikker på, at I alle så flotte ud i jeres kostumer.
    Det var en ide, som jeg godt kunne på at stjæle til næste år. Måske ikke lige med rokoko kostumer, men bare et sjovt tema og udklædning.

Der er lukket for kommentarer.