Jeg tror, at jeg endelig er blevet min forkølelse kvit :)

Min storebror blev forkølet i starten af december og han skulle selvfølgelig smitte mig så jeg lå nærmest vandret i godt og vel 2 uger. Det var uden tvivl den forkølelse der har ramt mig hårdest. Jeg var sendt helt til tælling. Jeg anede virkelig ikke mine gode råd.

Jeg har derfor efter jeg blev rask igen undersøgt lidt hvad man kan gøre – altså ud over alle de forskellige, og til tider meget tvivlsomme husmor råd. Det der virkede bedst imod min forkølelse var the med honning. Så følte man sig helt som et menneske igen – i hvert fald i et stykke tid.

Det jeg synes var det mest meningsløse var at sætte sit hoved foran en gryde med kogende vand mens man havde et viskestykke over sit hoved. Hold da op hvor var det ubehageligt, og det blev derudover ret ulækkert, da ens snot nærmest smeltede. Det gør jeg ikke næste gang, at jeg bliver forkølet. Det er helt sikkert.

Det jeg tror, at jeg vil gøre er at købe kvalitets naturmedicin, og både satse på den forbyggende effekt, men også have en plan B hvis jeg nu skulle være så uheldig og redde sig en forkølelse. Ifølge min læge handler det meget om ens immunforsvar, om man ender med at blive forkølet eller ej – så hvis du evig og altid bliver forkølet hver eneste vinter, så skulle du overveje at prøve naturmedicin, så du kan få et mere modstandsdygtigt immunforsvar.

Kosten er også vigtig, og man skal ikke fylde sin krop med alt for mange ting der er usunde, da det kræver at kroppen bruge langt mere energi på at få noget brugbart ud af og derved gør den svag. En krop der skal arbejde hårdt blot på at få nærig vil have langt mindre overskud til at bekæmpe alverdens bakterier og andre uønskede ting.

Det kan dog være svært at holde sig fra de søde sager – især under julen, og jeg hører bestemt ikke til guds bedste børn når det komme til slik. Jeg er dog begyndt at spise sundt slik i stedet for, og når man først er kommet over sin sukkerafhængighed, så smager det rent faktisk bedre. Det kan eksempelvis være tørrede bananer. Det er også langt bedre for sine tænder. Sig derfor nej til slik og andre søde sager og stå bedre imod fremtidige forkølelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *