Bedemand – Skal jeg tage en uddannelse som bedemand?

Jeg er ved at komme i den alder, hvor jeg skal finde ud af hvad jeg vil med resten af mit liv. Jeg stopper nemlig på gymnasiet til sommer. Jeg hælder mest til at blive bedemand, da det er lidt af et familieerhverv. Jeg er simpelthen vant til at se på døde mennesker, og ser dem langt mindre skræmmende end de fleste nok gør. Det er ikke ligefrem sådanne ting jeg siger til en pige på første date.

Faktum er dog at en bedemand både gør noget samfundsgavnligt og meget vigtigt. Lidt ligesom en skraldemand, blot med mennesker, og langt mere stilfuldt. Der er nu noget nærmest magisk over en bedemand og hans rustvogn.

Min far har også presset godt på, for at jeg skal blive bedemand, og jeg har altid modsat mig tanken, men jeg kan mærke, at det er i mit blod – og det skal da nok ende med, at jeg bliver bedemand. Jeg har i hvert fald ikke rigtig andre erhverv i tankerne. Eller det vil sige, jeg ville egentlig fortrække et kreativt job, men det virker som noget af en satsning – især i disse krise tider. Ting som kunstnerstøtte og lignede, er jo nok ikke noget der vil vare ved. Så er det alt andet lige nemmere at følge i fodsporene på min far – og tingene gør skam også helt godt for farmand. Det må nærmest være et af de eneste erhverv som ikke rigtig er ramt af den økonomiske krise. Folk dør jo stadigvæk, og det er de færreste som ønsker en discount begravelse. Jeg tror, at jeg vil tænke lidt over mine planer til engang i marts, som vist nok er fristen for at søge ind på videre gående uddannelser. Det er jo et vigtigt valg, som vil forme resten af mit liv, og derfor siger min logik mig, at det er et valg, at jeg skal træffe med omtanke. Jeg kan dog mærke, at jeg længere at jeg jo venter mere forvirret og usikker bliver jeg. Jeg kan dog mærke et større og større behov for at følge i familiens fodspor, og jeg hvis jeg gør, så vil jeg helt sikkert også presse på, at mit fremtidige barnebarn også bliver bedemand.

4 kommentarer

  1. Ja, det kan være et svært valg, om man vil følge i familiens spor ren karrieremærssigt eller ej.

    Om du vælger at blive bedemand eller ej, så skal du vide, at du traf det rigtige valg, så længe du gjorde det med hjertet.

  2. Som Else skriver, så skal du vælge hvad du har lyst til. Der er nemlig ikke noget forkert eller rigtigt svar. Alt kommer an på hvad du har lyst til, og om det er at blive bedemand… det er noget kun du alene kan finde ud af.

  3. Jeg synes på ingen måde du skal vælge det hvis du ikke har lyst, og slet ikke hvis du føler dig presset til det.

    Jeg ville personligt fravælge det hvis jeg var i tvivl. Det kan ikke være jordens nemmeste arbejde…

  4. Skriv gerne en kommentar når du finder ud af, om du skal være bedemand eller ej. Det er helt spændende at følge med i 🙂

Der er lukket for kommentarer.