Army rygsække, militærbælter og en helt uforglemmelig vandreferie

Mine venner og jeg tog et par ugers fri for at tage på vandreferie i de norske fjelde sidste sommer. Vores identiske militærbælter og army rygsække vakte opsigt.

Vi er en flok på 5, der har kendt hinanden hele livet. Som børn plejede vi at lege, at vi var en stamme, som boede ude i skoven og levede af naturen. Som voksne har vi alle beholdt forkærligheden for naturen, og vi har alle aktive fritidsinteresser. En vandreferie virkede som den perfekte måde at gense hinanden og holde liv i venskaberne på.

Vi brugte et par uger på at forberede turen. Vi havde tænkt os at vandre fra by til by og kun have det absolut vigtigste ting med. Vi skulle kunne klare os selv. En af mine venner, Karsten, ringede en dag og fortalte glædestrålende, at han havde fået tilbud på militærbælter og army rygsække fra den army butik, som han arbejdede i. Karsten har altid været vild med alt, der har haft med militær-looket at gøre. Som barn gik han også kun med army bukser, militærbælter og army rygsække, så det er ikke overraskende, at han ville sponsorere turen med army produkter.

Fordelen ved militærbælterne er, at man nemt kan fastsætte tasker til bæltet, og de er enormt slidstærke. Army rygsækkene er som skabte til vandreture, for man kan have meget med uden, at man får ondt i ryggen af at bære det.

Da vi mødtes i lufthavnen var det en smule morsomt, at vi alle havde identiske militærbælter og army rygsække på, og vi fik hurtigt øgenavnet “Army Danskerne”.

Hvor end vi kom i Norge studsede folk over vores identiske army rygsække og militærbælter. Om vi var fra hjemmeværnet? Nej, det vi godt nok ikke – udover Karsten naturligvis.

Til trods for de dumme spørgsmål og øgenavnene var det faktisk rigtig heldigt, at vi havde militærbælterne og army rygsækkene med. De gjorde vores tur en hel del nemmere og sjovere. Det var nemt at gå i lang tid, og vi kunne holde længe, før vi blev trætte.

Derudover er den norske natur simpelthen så smuk om sommeren. Når man skal forcere elve og klipper er det vigtigt at have begge hænder fri. Derudover kan man finde sommersne på nogle af de norske bjerge, så vi var oppe at kælke midt i juni.  I det hele taget blev det 3 uforglemmelige uger i den norske natur, og det var som at være børn igen. Denne gang iklædt militærbælter og army rygsække.