Begravelsen i Ballerup var forudbestilt af afdøde

Jeg har netop været til en begravelse i Ballerup. Det tog en hulens lang tid at komme derud pga. tog-omlægning – og jeg var nær kommet for sent!

Jeg kommer ellers aldrig for sent til noget som helst, og en begravelse i Ballerup er bestemt ikke noget, jeg har det godt med at komme for sent til. Heldigvis nåede jeg indenfor kirkens døre inden ceremonien startede – dog lettere forpustet. Jeg troede at jeg nemt kunne skjule min høje puls og den noget besværede vejrtrækning – men der er jo stille som i en grav inde i en kirke…

Heldigvis fik jeg hurtigt pusten og kunne synge med på afdødes sangvalg som ikke overraskende have en intern joke om at blive begravet i Ballerup. Han var nu altid en spasmager, og det gjorde den efterfølgende gravøl noget mere behagelig, for som vi blev enige om, så ville afdøde allerhelst have, at vi fik en god og hyggelig dag, hvor man endelig fik snakket lidt med familien. Afdøde havde endda forudbestilt den ønskede begravelse i Ballerup helt på egen hånd og os pårørende skulle egentlig blot møde op i kirken på rette tidspunkt. Det anede jeg slet ikke var muligt, men eftersigende skulle det være muligt her.

Selvom begravelsen i Ballerup forløb som den skulle, og alle var ved godt mod taget situationen i betragtning, så håber jeg ikke at jeg skal til sådanne en ceremoni igen lige foreløbig.

4 kommentarer

  1. Det kommer helt som en overraskelse for mig at det er muligt på den måde at forudbestille en begravelse – men smart er det nu.

  2. Ja, man kan aldrig regne med den offentlige transport. Især ikke omkring Ballerup da det jo som bekendt er der hvor den frygtede linje C kører.

    – håber ikke at du kom alt for pustende ind til begravelsen.

  3. Det giver nu også alle dage mening at bestille sin egen begravelse. Så er man 100 % sikker på, at det bliver efter ens hoved.

  4. Hej Britta

    Ja, det giver utrolig god mening selv at bestille sin egen begravelse. Dog er der rigtig mange der ikke er bekendte med mulighden. Mon ikke det ændre sig radikalt inden for et par år?

Der er lukket for kommentarer.