3 overraskende produkter der kan forårsage akut tandpine

Jeg har den ondeste tandpine i øjeblikket. Men det burde ikke komme som en overraskelse. Jeg har på det seneste ikke lavet andet end at spise slik og kager. Og tandbørstningen har måske ikke lige være første prioritet, inden jeg skulle i seng. Men jeg blev faktisk overrasket over, at disse 3 produkter er dårlige for tænderne.

Nogen der har haft samme problem? Eller måske nogle gode råd til, hvordan jeg slipper af med min akut tandpine? Jeg har hørt at Tandlægecenter Højbro Plads slukke være specialister inden for akut tandpine, men jeg har ikke været der endnu. Jeg må indrømme, at jeg faktisk har en skræk for tandlæger. Og det er jo ikke sådan en god ting, når jeg pludselig har fået akut tandpine.

 

Akut tandpine kan også forekomme uden sukker og syre

Jeg har læst mig frem til, at akut tandpine også kan opstå, hvis man gennem en længere periode har været dårlig til at få børstet sine tænder ordentlig. Selvom man ikke er den store slikspiser eller tyller cola ned i store mængder, kan det stadig være hårdt for tænderne, hvis man ikke er opmærksom på dem hver dag.

 

Disse typer madvarer er dårlige for tænderne

Har du styr på hvilke mad- og drikkevarer, der er dårlige for tænderne? Der er flere produkter, som du måske troede var fine at spise, men som faktisk ødelægger dine tænder.

 

Tørret frugt

Der findes et meget stort indhold af sukker i tørret frugt. Det betyder, at der kan dannes et sukkerlager på tænderne, som først forsvinder, når du børster tænder igen. Det er muligt at akut tandpine kan opstå på grund af for meget tørret frugt

 

Alkohol

Alkohol gør, at kroppen ikke producerer lige så meget spyt som den plejer, og det betyder, at munden ikke bliver ”vasket”, som den burde og madrester og syre kan sætte sig bedre fast.

 

Chips og hvidt brød

Mest overraskende er chips og hvidt brød også en store syndere. Varerne har en tendens til at sætte sig fast mellem tænderne, og da der er et forholdsvis stort sukkerindhold i både chips og hvidt brød, er der optimale vilkår for bakterierne.

 

Der er derfor mange potentielle syndere til akut tandpine og derfor er det vigtigt, man passer ekstra godt på sine tænder. Hvis du bare har den mindste smule smerte, kan det være en god ide at få det tjekket hos Tandlægecenter Højbro Plads – de sørger for en god behandling, og hvis det opdages før det bliver et stort problem, kan det også være sundt for din pengepung. Læs mere på deres hjemmeside eller ring på 31 31 13 06.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *