Vidste du, at en co2 alarm kan redde liv?

CO2 har aldrig før været så omtalt, som det er i disse år. Det bliver hele tiden omtalt i medierne, hvordan CO2 er ved at ødelægge vores klima. Men hvad mange ikke ved, er at CO2 faktisk også kan være farligt på mange andre måder. CO2 kan hverken smages, lugtes eller mærkes, men bliver koncentrationen i luften for høj, kan det have en dødelig udgang. Flere har hørt historien om familien, der tog grillen indenfor. Derfor kan det nogen steder være afgørende, at man har en CO2 alarm, der giver besked, hvis CO2 koncentrationen i luften bliver for høj.

En CO2 alarm kan bruges flere steder

En CO2 alarm er et instrument, der ligesom en røgalarm giver besked, når det bliver sundhedsfarligt at opholde sig i rummet. Bliver koncentrationen af CO2 for høj, giver alarmen besked. Det er en god ting i eksempelvis kølerum i supermarkeder. Her kan det ikke mærkes, lugtes eller smages, hvis køleanlægget bliver utæt, men det kan få fatale konsekvenser. Derfor bruges CO2 alarmer flere steder i industrien. Men et for højt CO2 niveau kan også gå ud over det almindelige indeklima, så en CO2 alarm kan også være velegnet i eksempelvis klasseværelser. Hammer Electronic forhandler CO2 alarmer til stort set alle slags kunder.

For meget CO2 skader indlæringen

Ud over at det kan være decideret farligt med et for højt CO2 niveau, kan det også være med til at skabe et dårligt indeklima. Hvis der ikke er ilt nok i luften, bliver vi tunge i hovedet og får svært ved at koncentrere os. Derfor er en CO2 alarm en god ting at have i et klasseværelse. Bliver der ikke luftet ud, vil indlæringsevnen hos 25 elever samlet i et klasseværelse efter 30 minutter være faldet med 20%. Også her er en alarm, der måler CO2 indholdet i luften, altså en god ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *