Peter Brincker kan nok give dig synet tilbage

Peter Brincker

Peter Brincker er én af Danmarks mest erfarne øjenlæger. Han har i flere årtier været langt foran feltet, når ny teknologi eller operationsmetoder skulle hjælpe personer med synsbesvær. Hans klinik i Danmark var den første, der tilbød avancerede øjenoperationer for lang- og nærsynethed samt bygningsfejl. Han rejser til verdens metropoler flere gange om året – blandt andet New York, Lissabon og Hong Kong – og holder foredrag om teknologiens muligheder og udfordringer. Han er en yderst respekteret inden for øjenkirurgibranchen og bliver ofte konsulteret, når operationsmetoder eller ny teknologi gør sit indtog rundt på verdens hospitaler. Læs mere om Peter Brincker på omtal.dk her.

Peter Brincker – Lasere er farlige for øjnene

Peter Brincker fortæller, at lasere ikke er legetøj. Så sent som i sidste måned mistede en dreng i Grækenland store dele af sit syn, efter at have kigget direkte i en laserstråle af flere omgange. Det viser en ny rapport fra det engelske medie The New England Journal of Medicine. Lasere er gennem de sidste mange år blevet populære – især hos den yngre generation er det er almindeligt legetøj. Og det kan også bidrage til meget morskab, fortæller Peter Brincker, der samtidigt påpeger, at det kan gå gruelig galt, hvis man ikke passer på.

Historien fra Grækenland er blot én ud af mange, og hver dag mister folk synet på grund af laserskader. I USA regulerer FDA lasere og giver en masse information om lasere, sikkerhed og guides til brugen af disse legetøj. Nogle af de tips, de giver ud, er blandt andet:

  • Sigt aldrig på en anden person med lasere
  • Sigt ikke mod køretøjer – hverken biler, tog eller fly
  • Undersøg produktet og se, og det er godkendt til børn
  • Benyt ikke lasere med mere end 5mW power

I Danmark bliver der ikke på samme måde reguleret på laserområdet, og mange er uvidende om laserens skadelighed. Peter Brincker fortæller yderligere, at hvis man eller ens barn er blevet ramt af laser, så skal man kontakte sin læge med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *