Hvad dækker en ejerskifteforsikring, og hvilken bør du vælge?

Hvad dækker en ejerskifteforsikring

Ejerskifte sker, når en boligejer sælger sit hus til en boligkøber. Før handlen har sælger ofte fået foretaget en tilstandsrapport, der beskriver kendte skader på huset, som boligkøber ved handlen accepterer at leve med eller udbedre for egen regning.

Men efter handlen kan køber opdage skjulte skader, der ikke var blevet fundet af sælger og derfor ikke indgik i tilstandsrapporten. Denne type skader kan ofte dækkes af en ejerskifteforsikring, hvis køber og sælger sammen har købt sådan én hos et forsikringsselskab i forbindelse med handlen.

Men hvad dækker en ejerskifteforsikring typisk? Og hvilken ejerskifteforsikring bør du vælge?

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring fås i to versioner – som en standardforsikring med 5 års løbetid og som en udvidet ejerskifteforsikring med 10 års løbetid. En standardforsikring dækker typisk følgende skader:

  • utætheder i taget eller huller i skotrender
  • huller i taget, der kan give vand i loftsrummet
  • sætningsskader i vægge, gulve og tag
  • ulovlige el- og vvs-installationer
  • ulovlige kloakering inde i boligen
  • ulovligt opførte tilbygninger

En udvidet ejerskifteforsikring dækker ikke kun skader på selve boligen, men også skader på grunden såsom for eksempel olieforurening og ulovlig kloakering.

Du bør altid tjekke den specifikke dækning på netop din ejerskifteforsikring, da dækninger kan variere lidt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Bør du vælge en standardejerskifteforsikring eller en udvidet ejerskifteforsikring?

Det kan være svært at beslutte sig for, om man vil købe en standardforsikring eller en udvidet ejerskifteforsikring – særligt som boligkøber.

En udvidet ejerskifteforsikring er ofte lidt dyrere end en standardforsikring, og boligsælger er kun forpligtet til at betale halvdelen af præmien på en 5-åring standardforsikring, hvorfor sælger ofte naturligt vil vælge denne type ejerskifteforsikring.

Som boligkøber kan det dog være værd at overveje at betale de ekstra penge, der gør det muligt at få en udvidet ejerskifteforsikring med en 10-årig dækning. Har man fravalgt dette og opdager senere et behov for en udvidet dækning, så er de fleste forsikringsselskaber heldigvis villige til at forlænge en standardforsikring mod en forhøjet præmie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *